Het Saxofoonorkest

 
 
   

 

Leden
Naam: Karl Veen
Jaar: 1946
Woonplaats: Drachten
Beroep: Dirigent / Muziekleraar
Algemeen:

Studeerde saxofoon bij Ed Bogaard. Hij heeft gestudeerd in Groningen en Utrecht. Hij heeft daar het B-akte behaald en uitvoerend musicus. Tevens heeft hij hafabra directie gedaan en studeerde hij dwarsfluit.

In de jaren 70 en 80 was Karl Veen als hoofddocent saxofoon verbonden aan de conservatoria van Enschede, Groningen en Leeuwarden. Rond 1990 is het saxofoonorkest opgericht, en had een promotiefunctie voor het Centrum voor Kunstzinnige Vorming "de Meldij" uit Drachten. In het jaar 2000 is het orkest zelfstandig doorgegaan.

Tegenwoordig is Karl muziekleraar. In het verleden heeft hij veel workshops, studiedagen voor saxofoons en ensembles gehouden. Dit doet hij nu nog wel.

     
 
     

Naam: Femmy Van Haitsma
Jaar: 1953
Woonplaats:  
Beroep: Werkzaam bij de Politie Fryslan
Algemeen:

   Sopranino
 


Op 10 jarige leeftijd ben klarinet gaan spelen en behaalde mijn amateurmuziekexamens A tot en met D. Daarna heb nog anderhalf jaar  gestudeerd aan de Muziek Pedagogische Academie met hoofdvak klarinet en Directie Hafabra . Later ben ik overgegaan op saxofoon om in diverse orkesten te spelen op alt- en sopraansax. Sinds 1992 speel ik bij Het Saxofoonorkest op de sopraninosaxofoon en sinds 2006  altsaxofoon in het Nederlands Politie Orkest.

     
 
     

Naam: Laura Dillingh
Jaar: 1992
Woonplaats: Groningen
Beroep: Student msc biomedical sciences
Algemeen: Sopraan saxofoon

Ik ben begonnen met muziek maken toen ik 6 jaar was. Toen ik na twee jaar spelen voor het eerst bij een optreden van fanfare Laudando Appelscha was, wees ik naar een saxofoon en zei: daar wil ik op spelen! Al snel was de saxofoon bij ons thuis!
A en B diploma's heb ik gehaald op alt saxofoon, en C en D diploma's op sopraan saxofoon, ik ben toen echt van de sopraan gaan houden!  Nu ik in Groningen woon en studeer heb ik iets minder tijd over om overal maar heen te vliegen om te spelen, maar speel gelukkig nog elke week bij het CWO in Groningen en het Saxofoonorkest van Karl. Deze combinatie zorgt voor een mooie afwisseling en genoeg uitdaging, erg leuk dus!

     
 
     
Naam: Sibbele Wijnia
Jaar: 1971
Woonplaats: Drachten
Beroep: Bouwkundig tekenaar op een architectenbureau
Algemeen:
 

 
Sopraan saxofoon Soprillo

Ik zit al weer een tijdje bij het saxofoonorkest en het bevalt me nog zeer goed. Sinds kort heb ik ook een Soprillo saxofoon gekocht. Dit is een helft van de Sopraansaxofoon. Zie de site voor meer informatie over deze saxofoon. De Soprillo is een saxofoon die net een toefje op het muziekstuk zet. Ik speel er natuurlijk niet de hele tijd op want dan is het publiek ook een beetje doof, is erg hoog natuurlijk !

De sfeer is goed en we hebben een vaste ploeg. Dat scheelt natuurlijk altijd. We hebben diverse optreden en uitwisseling programma’s zo leer je ook andere saxofonisten kennen.

     
 
     

Naam: Monique Dijkman
Jaar: 1965
Woonplaats: Oldemarkt
Beroep: Ondernemer
Algemeen: Sopraan saxofoon

Op mijn 6e ben ik met muziek maken begonnen. Eerst 27 jaar op de bugel, en daarna, als nieuwe uitdaging, op de sopraan saxofoon.

Na diverse jaren van les en diploma's ben ik naast de Oldemarkter Fanfare bij het Saxofoonorkest gekomen. Ik speel hier met heel veel plezier en leer nog elke repetitie bij. Het is heel gezellig, het fries volgen gaat steeds beter, maar het spreken waag ik me maar niet aan.

     
 
     

 

Naam:  
Jaar:  
Woonplaats:  
Beroep:  
Algemeen:

Alt saxofoon

 

     
 
     

Naam: Tanya Nowee
Jaar: 1975
Woonplaats: Hoogeveen
Beroep: Leerkracht voltijds hoogbegaafden onderwijs groep3,4 en 5
Algemeen:

Alt saxofoon

Op 11-jarige leeftijd ben ik sopraansaxofoon gaan spelen bij muziekvereniging Oranje Assen. Op het ICO in Assen speelde ik in diverse ensembles en saxofoonkwartetten. Na mijn diploma te hebben behaald op de PABO, ging ik werken in Amstelveen en wonen in Amsterdam. Daar speelde ik bij het Orkest van de KLM, de Shell-harmonie en ik viel in bij verschillende orkesten in Noord-Holland. Na 6 jaar Amsterdam ben ik teruggekeerd naar Drenthe. Ook hier val ik in bij diverse orkesten en big bands. Ik hou ervan om verschillende genres en muziekstijlen te spelen. Dit is zeker het geval bij het Saxofoonorkest, dus ik ben helemaal op mijn plek!

     
 
     

Naam: Rob Kat
Jaar: 1993
Woonplaats: Hoogenveen
Beroep:  Student (Kunstmatige intelligentie
Algemeen:

Alt saxofoon

Ooit heel lang geleden begonnen op blokfluit waar ik een verschrikkelijke hekel aanhad. Na 2 jaar mocht ik dan eindelijk een ander instrument kiezen en op een of andere manier wilde ik gewoon saxofoon spelen. Begonnen bij Wilhelmina in Hoogeveen op een sopraansaxofoon en na 2 á 3 jaar overgestapt op een altsaxofoon, wat ik ook graag wilde. Verder heb ik nog op tenor saxofoon met veel plezier bij de voormalige Jeugd bigband en de bigband van Scala gespeeld. Op dit moment ben ik door mijn studie en de drukte daar omheen alleen nog maar lid van het NNJO en het Saxofoonorkest wat ik allebei met veel plezier doe.

     
 
     
Naam: Leo Smid
Jaar: 1968
Woonplaats: Nes (bij Akkrum) 
Beroep:

IT-Engineer

Algemeen:

Tenorsaxofoon

Van jongs af aan heb ik les gehad van Karl (ondertussen al weer bijna 40 jaar geleden..). Conservatorium (saxofoon uiteraard) gehaald, en daarna de IT ingegaan (sinds '92). Al die tijd ben ik blijven spelen (baritonsaxofoon en tenorsax), in o.a. bigbands (TOF Superband, momenteel invaller bij de FSBB Heerenveen), Fries Saxofoonkwartet, Aquilon , Gentle4Sax ( in oprichting) en diverse fanfares (Joost Wiersma,  Harmonie Akkrum en tegenwoordig speel ik ook bij fanfare CWO in Groningen). Bij het Saxofoonorkest heb ik de gelegenheid op (voor ieder) zo hoog mogelijk niveau te spelen, waarbij het plezierig is te bemerken, dat vooral de motivatie erg hoog ligt, en er goed gewerkt wordt.

     
 
     

Naam: Jeannet Boverhof
Jaar: 1962
Woonplaats: Beilen
Beroep: Cultureel ondernemer
Algemeen:

Tenorsaxofoon

Als kind leerde ik klarinet spelen bij Koninklijke Muziekvereniging Apollo in De Wijk (Dr). In mijn studententijd speelde ik Bes- en Es-klarinet bij Gruno’s Postharmonie Groningen. Na een twee verhuizingen en evenzoveel kinderen, heb ik mij omgeschoold tot saxofonist. Op tenor-/altsaxofoon speel ik in diverse orkesten, vast of tijdelijk. Meespelen in Het Saxofoonorkest van Karl Veen is lang een grote wens van mij geweest. www.jeannetboverhof.nl

     
 
     

Naam: Nelleke van Veen
Jaar: 1958
Woonplaats: Marum
Beroep: Administratrice basisschool
Algemeen:

Tenorsaxofoon

Muziek is mij met de paplepel ingegoten. Al jong kreeg ik pianoles en leerde ook de dwarsfluit bespelen. Toen ik 1984 in Marum kwam wonen, ging ik bij de plaatselijke fanfare kijken en kreeg een sopraansaxofoon toebedeeld.  Natuurlijk kreeg ik ook les en werd toen helemaal enthousiast. Later leerde ik ook de wat grotere saxofoons bespelen, maar nu houd ik het voornamelijk bij de alt en de tenor. Sinds mei 2008 zit ik in het saxofoonorkest en speel daar 3e tenor. Ik vind het erg leuk, een fijne uitdaging en hoop er nog lange tijd plezier aan te beleven.

     
 
     

Naam: Wilma Hallema
Jaar: 1971
Woonplaats: Leeuwarden
Beroep: Radiodiagnostisch laborante
Algemeen:

Bariton saxofoon

Nadat ik als 9 jarig meisje een alt saxofoon in de handen kreeg ben ik nooit meer gestopt met het saxofoon spelen. Ik ben begonnen met de alt sax bij muziekvereniging Oosterwolde, daarna bij verschillende groepen gespeeld. O.a. bij het Fries Jeugd Harmonie Orkest en het Fries Fanfare Orkest. Nu al weer vele jaren met veel plezier bariton saxofonist bij het Saxofoonorkest. Dit komt door de goede sfeer die er heerst op de repetities en door de verscheidenheid aan muziekgenres die we spelen.

 

     
 
     

Naam: Robert Blaakmeer
Jaar: 1972
Woonplaats: Nes
Beroep: Systeem Architect Digitale Innovatie
Algemeen:

Bariton saxofoon

Bij het Fanfare-orkest van Muziekvereniging "Harmonie" Akkrum speel ik baritonsaxofoon en sinds 2014 ook bij Het Saxofoonorkest, waar ik mij omringd weet door een groep enthousiaste muzikanten die net als ik leuke en uitdagende muziek willen spelen. 

 

 

 

     
 
     

Naam:

Peter de Vries

Jaar: 1966
Woonplaats: Drachten
Beroep:

Proces begeleider bij Post NL pakketservice te Leeuwarden

Algemeen:

Bas- saxofoon

Als 7 jarige jongen ben ik al begonnen met muziek maken, allereerst op de klarinet waar ik jaren les in heb gehad. Later heb ik tevens pianolessen gevolgd. Tijdens militaire dienst had ik de kans om bij de fanfare der Genie te komen spelen. Dit kon echter niet op klarinet, toen ben ik begonnen met saxofoon spelen. Toentertijd speelde ik op de baritonsaxofoon. Ik heb bij allerlei orkesten gespeeld waar ik zowel klarinet als saxofoon speelde. PTT-harmonie, kamerorkest en Apollo forut, en speelde ik baritonsaxofoon bij het saxofoonorkest. Door de komst van onze twee kinderen, en door veranderende werkomstandigheden met onregelmatige diensten, ben ik een aantal jaren gestopt met muziek maken, maar het bleef kriebelen. Sinds twee jaar is muziekmaken weer te combineren met mijn gezin en het werk en speel ik weer klarinet bij het A-orkest van Crescendo. Mijn belangstelling ligt echter ook enorm bij de bas lijn. Toen ik dat uitsprak naar Karl nodigde hij mij uit om de bassaxofoon te bespelen bij het saxofoonorkest. Ik vind het super om weer bij het saxofoonorkest aan te mogen sluiten, en heb vooral veel plezier in het muziekmaken en het verzorgen van de baslijn.

     
 
     
Naam: Bertine Meijer
Jaar: 1990
Woonplaats: Hoogeveen
Beroep: Leerkracht basisonderwijs
Algemeen:

Tubax

Bij een optreden van de kapel waar mijn vader in speelde hoorde en zag ik voor het eerst een sopraan saxofoon. Dat is ruim 20 jaar geleden en op dat moment besloot ik dat ik ook saxofoon wilde spelen.

Na bariton- en ternorsaxofoon te hebben gespeeld bij het orkest, speel ik nu sinds een poosje op de tubax. Mogen spelen op dit geweldige instrument maakt het extra bijzonder om deel uit te mogen maken van dit muziekgezelschap.

     
 

Vaste invaller

   
     
Naam: Douwe de Graaf
Jaar: 1978
Woonplaats: Groningen
Beroep: Musicus en Student (biomedische wetenschappen)
Algemeen:

Alt saxofoon

In 2006 ben ik afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam bij Arno Bornkamp. Vooraf gaand deze studie heb ik altijd saxofoonles gehad van Karl Veen, de dirigent van dit ensemble. Momenteel ben ik verbonden aan verschillende muziekscholen in de provincie Groningen als saxofoondocent en speel nog regelmatig met veel plezier mee als invaller bij het saxofoonorkest. Ook studeer ik biomedische wetenschappen aan de universiteit van Groningen en hoop uiteindelijk "Biomedisch saxofonist" te worden; een tot heden niet bestaande titel, waarvan dus ook nog niet duidelijk is wat het inhoudelijk zou kunnen zijn.

Website: Douwe de Graaf

     
 

Vaste invaller

   
     

Naam: Liesbeth Koops
Jaar: 1987
Woonplaats:  
Beroep: Juridisch medewerker
Algemeen: Alt saxofoon

 

 

 

 

 


 

     
 

Vaste invaller

   
     
Naam: Andrea Kramer
Jaar: 1978
Woonplaats: Eelderwolde
Beroep: Arts in Martini Ziekenhuis te Groningen
Algemeen: Sopraan saxofoon

 

 

 

 

 

     
 

Vaste invaller

   
     
Naam: Jildou Renema
Jaar: 1979
Woonplaats: Groningen
Beroep: Musicus
Algemeen:

 

 

 

 

 

 

 

 

     
 
     
Bijgewerkt op 02 juli 2017
     
 

Het saxofoonorkest reserveren? Stuur dan een E-mail naar boekingen@hetsaxofoonorkest.nl